fbpx

Foccacia brød a la Gastrologik

Foccacia brød med god olivenolie og havsalt er et lækkert indspark til de fleste middagsretter.

Mathilde Lauth fra Gastrologik udvikler løbende lækre opskrifter, som vi vil præsentere for jer.

Denne gang har hun kastet sig over foccacia brødet, der er langtidshævet.

Brødet laves på en rørmaskine og skal hæve i lang tid, hvilket gør det dejligt luftige. En simpel og skøn opskrift!

INGREDIENSER

Til 2 brød

775ml. Lunken vand

1 kg. Gestus hvedemel

20g. Gær

30g. Salt

Gestus olivenolie

Gestus havsalt

Rosmarin

FREMGANGSMÅDE

Find en rørmaskine frem.

Opløs gæret i vandet. Tilsæt løbende melet mens rørmaskine kører. Når alt melet er rørt i tilsættes salt. Sluk for rørmaskinen når dejen fremstår smidig og elastisk (ca. 30min).

Del dejen i to skåle og lad den hæve natten over i køleskabet overtrukket med film.

Kom de to brød ud på hver deres stykke bagepapir, og lad dem efterhæve i to timer.

Efter to timer strækkes brødene lidt til de har den ønskede tykkelse, og der prikkes med fingrene store huller ned i brødene, hvorpå de overhældes med olivenolie, salt og rosmarin.

Bag brødende ved 220 grader varmluft, til de har en kernetemperatur på 90-96grader.


Se en masse andre skønne opskrifter på: www.gastrologik.dk

Ida B, Passioneret Gestus medarbejder
24. september 2019

Foccacia brød a la Gastrologik

Læs mere her

Ida B, Passioneret Gestus medarbejder

24. september 2019

Hurra hurra 🎉Gestus 5 års fødselsdag – og en Facebook konkurrence!

Læs mere her

Ida B, Passioneret Gestus medarbejder

29. august 2019