fbpx

Sjov med æg i påsken

Æg hører påsken til, og ikke kun på frokostbordet. Vi vil gerne give vores bud på, hvordan du kan lave fine æggedekorationer, gemme dem i huset og haven eller se, hvem der kan trille dem bedst.

Puste påskeæg: Stik hul i begge ender af ægget med en knappe- eller kødnål. Vip nålen rundt i hullet, så det bliver større. Prik hul på æggeblommen, og pust ægget ud i en skål. Vask efterfølgende ægget grundigt indvendigt. Æggeskallen skal være hel tør før I maler det.

Farvning af påskeæg: Æg farves nemt med frugtfarve, men du kan også lave flotte nuancer og farver ved at koge dem med enten rødløg, rødbede, kaffegrums, spinat, gurkemeje. Æggene skal koge et par timer ved svag varme, så de ikke knækker. Lav flotte mønstre på æggeskallen ved at tegne med stearin inden kogning.

Trille æg: Find en god bakke, og se hvem der er bedst til at trille længst eller ramme de andres æg. Brug hårdkogte så I undgår gris.

Æggeløb: Placer ægget på en spiseske, og løb om kap på en strækning uden at tabe ægget. Man er ude af ræset, når ens æg er gået i stykker i begge ender.

Påskeæggejagt: Sæt gang i hele familien. Gem de farverige æg rundt omkring i huset eller haven. Hvem finder det første, og hvem finder flest? Syng evt. ”Der har været en lille påskehøne…” imens.

God fornøjelse!

Tina, Passioneret Gestus medarbejder
9. april 2019

Mere tid i hverdagen

Læs mere her

Tina, Passioneret Gestus medarbejder

29. april 2020

Fine farvefornemmelser i køkkenet

Læs mere her

Ida B, Passioneret Gestus medarbejder

10. april 2020